Det finns glas som är speciellt lämpliga vid datorn, de kallas arbetsprogressiva, närprogressiva eller rumsprogressiva. Speciella arbetsglas gör att du har ett klart och avslappnat seende samt en bekväm och naturlig arbetsställning. Det är en investering för att hela du ska må bra under hela arbetsdagen.

Närprogressiva glas ger skärpa över ett helt skrivbord men begränsad skärpa ute i rummet. Bästa valet för dig som sitter långa stunder vid skärmen.

Närprogressivt glas som ger ganska brett synfält och skärpa på skrivbordet och någon meter till ut mot rummet. Bästa valet för dig som sitter långa stunder vid skärmen men också behöver få skärpa en bit bortom skärmen.

Rumsprogressiva arbetsglas är bästa lösningen för dig som har ett flexibelt jobb med kortare stunder av skärmarbete och behov av att kunna se skarpt ut över hela rummet. Rumsprogressiva glas har ett smalare synfält vid skrivbordet än närprogressiva glas.

Varilux Digitime - ett arbetsglas för dig som använder mobilen

 

 

Förutom ett bra seende på skärmen finns ett tillägg av styrka i den ultra-nära zonen allra längst ner i glaset. Det hjälper ögat att fokusera på smartphones och minskar ögontrötthet. Det blir även lättare att läsa liten text.