Stockholms snyggaste glasögon

Noga utvalda glasögon

Cityoptik

Glasögontrenderna 2024

Glasögontrenderna 2024 handlar om att synas.

Storlekarna går upp och bågen klättrar över ögonbrynet. Sjuttiotalskänslan är superhet. Bågarnas färg är mjuk och glasen ska vara färgade i en läcker ton. Som vanligt står klassikerna pall och svarta eller sköldpaddsbruna bågar är helt rätt i år.

Det är idag extremt viktigt med personliga glasögon. Designade för att hålla, gjorda i fint material av tillverkare med gedigen kunskap och äkta kärlek till glasögonbågar.

Hetaste glasögonmodet är färgade glas

Färgade glas är det som verkligen gäller i år. Allra helst gradaltonade, alltså där glasen är mörkare upptill för att gradvis bli ljusare längst ner. Det ger  ett riktigt lyft till ögonen! De allra mest vågade tar den mörkare ton som förra året kallades solglasögon.

Snyggaste är de rosa, gröna och blå glasen som vi minns från sjuttiotalet.

Vi har stockholms nöjdaste kunder!

Omdömen om City Optik

Via Reco kan våra kunder ge ett omdöme om oss.

Läsa alla våra omdömen här

Feta bågar så 2024

Rejält kraftiga bågar är på G igen. Efter år med stilla hemmasittande vill vi synas när vi ger oss ut för att träffa folk. Och det ska synas att vi vill synas! Vi har ju stenkoll på mode och tvekar inte att visa det.

När vi sitter framför datorn i zoom-möten, har vi nu definitivt tröttnat på våra försiktiga bågar som bara ser trista ut på bildskärmen. Vi vill helt enkelt visa en roligare sida av oss själva.

Bågarnas design hämtar inspiration från femtio-, sextio- och sjuttiotalets estetik. I det här trendspåret rekommenderar vi hellre en storlek för stor än att det blir för litet. More is more. 

Stockholms bästa optiker

Boka din syndundersökning hos oss

Boka synundersökning

Blekt & transparent fortsätter dominera

En fortsatt stark trend är transparenta glasögonbågar eller bågar i dimmiga pastelliga färger. Gärna ljusrosa, gråbeige, mildblå eller ljusgult.

Det går hand i hand, eller strax efter egentligen, den osminkade neutrala make-up-trenden. Man kan också dra paralleller till heminredningstrenden med ljust nordiska hem i ljusa och luftiga material. Tänk korgar, korgstolar, korglampor. Tänk makramé. Obehandlad furu. Naturen.

Transprenta bågar lyfter ytterligare en nivå med färgat glas. Man kan tänka sig en gradalfärg eller den superintelligenta idén att ha fotokromatiska, alltså färgskiftande glas.

Sjuttiotalet hej hej!

Vi ser sjuttiotalet som den största inspirationskällan i glasögonmodet just nu. Störst genomslag har trenden på de feminina modellerna där skalmen åker neråt en bit så att hela bågen åker uppåt. Just det, då hamnar ögonbrynet innanför bågen, och så ska det vara!

I den här trenden kombineras bågen alltid med färgade glas.

Metallbågar ger luft till glasögontrenderna 

Sida vid sida med kraftiga plastbågar, finns trenden med luftiga metallbågar som är lätta och tunna. I trenden platsar allt i från rundade klassiska former till extremt kantiga med ett futuristiskt uttryck. Självklart lyfter stilen med färgade glas. Här passar det extra bra med gradaltonade, alltså mörka upptil och ljusare nertill.

Den här trenden är utmärkt för dig som vill få ihop ett bekvämt, lätt och luftigt glasögonbärande med ett modernt uttryck. 

Komplettera gärna med en glasögonkedja som mjukar upp och funkar som ett smycke på bågen.

Runda glasögon grunden i modebilden

Runda glasögon gäller även i år och är grunden i glasögonmodet. Det fungerar lika bra med pyttesmå runda som stora runda. Det är lika rätt med en kraftig och uppseendeväckande klotrund båge som det är med en tunn och diskret.

Vi ser de runda bågarna i alla material, alla färger och hos alla designers.

Handgjorda glasögon en trendig lyx

Vi vill ha glasögonbågar som är på riktigt. De ska vara äkta, gjorda av kunniga händer som älskar hantverket. Glasögonen ska ha en historia och kännas gedigna. Detaljerna får gärna vara ditskruvade för hand, materialet av samma fina kvalitet som förr i tiden. Vi älskar när känslan i bågen är mjuk och välgjord, när bågen är gjord för att hålla i många år.

Här säljer vi familjeklenoder som självklart ska ärvas av yngre generationer.

Pilotbågar i nytt snitt intressant

Pilotbågar med en aningen uppdaterad form syns mer och mer. Gärna i kraftigare metall för en fetare och mer uppseendeväckande look. Gärna riktigt stora för att lira med sjuttiotalsvurmen.

Pilotglasögon ska i år ALLTID ha tonade glas och vi ser gradal som är mörkare upptill som förstahandsvalet.

Bär dina pilotbågar som sjuttiotalsikonen Gloria Steinem med håret innanför skalmarna för en coolt nutida look. 

Hållbara glasögon stadigt trendspår

Steg för steg kommer allt fler miljövänliga bågar ut på marknaden. Det började med ett fåtal leverantörer, men nu börjar fler och fler ställa om till mer miljövänlig produktion där materialet i glasögonbågen består av träpulpa och cellulosa från bomull. De är helt nedbrytningsbara och tillverkas utan de lösningsmedel som oftast används vid glasögontillverkning. Om du lägger bågarna i komposten tar det cirka 3 år innan de har blivit till mull.

Vi utnämner klimat-vänligare glasögon till den starkast lysande glasögontrenden 2024.

Starka färger bubblar 

En trend som vi känner ligger och bubblar är stark färg på bågen. Då kan vi fortsätta ha vår älskade klassiker men ändå få en känsla av nytt och fräscht. Färger att hålla koll på är grön, gul och vinröd. 

Om City Optik Stockholm

Mitt i Stockholm City ligger vår prisbelönta vackra optikbutik. Vi har stadigt vunnit utmärkelser, senast Årets optikbutik 2021 Sortiment av glasögonbågar är legendariskt och kunder från hela Sverige kommer för att hitta sin båge här.City Optik är auktoriserad återförsäljare av glasögon från MOSCOT, Oliver Peoples, Chanel, Celine, Chloé, Tom Ford, Oscar Magnuson, Cutler and Gross, Oliver Goldsmith, Lindberg, Victoria Beckham, Masunaga, TVR, Vasuma m.fl.Tack vare att vi har egen inslipningsverkstad kan vi göra glasögon snabbt, i vissa fall direkt samma dag.

Vägbeskrivning

Hitta till City Optik

Drottninggatan 80, 111 36 Stockholm.
T-bana Hötorget eller T-centralen

Telefon 08-791 75 70

Hitta hit