Boka synundersökning i Stockholm

Vi har glasögon & linser för alla

Välkommen!

Boka synundersökning i Stockholm

En oskarp och suddig syn är ett vanligt tecken på att man behöver glasögon. Andra symptom kan vara huvudvärk, trötta ögon eller att ögonen svider. Att göra en synundersökning ger svar på vilket synfel du har och vilken typ av glas eller kontaktlins som passar dina ögon. Om du är över 50 år eller har någon ögonsjukdom i släkten rekommenderar vi en mer omfattande ögonhälsoundersökning. Boka tid för synundersökning direkt, vi finns mitt i Stockholms city.

Boka din synundersökning

Synundersökning

Vid en synundersökning får man fram vilken styrka som behövs för att du ska se skarpt och bekvämt. Mätningar görs också för att kontrollera ögonens rörelser och funktion. Vid behov mäter vi ögats inre tryck och tar ögonbottenfoto. Om du behöver progressiva glas kompletterar vi med mätningar av ditt synbeteende som gör att vi kan tillpassa en helt ny typ av individuella skräddarsydda glas. En synundersökning tar 30-50 minuter, utförs av legitimerad optiker och kostar 690 kronor.

Vi är kvalitetscertifierade av Optikerförbundet och arbetar enligt kvalitetsnormen. Vid behov skickas remiss till ögonklinik.

Vi har stockholms nöjdaste kunder!

Omdömen om City Optik

Via Reco kan våra kunder ge ett omdöme om oss.

Läsa alla våra omdömen här

Ögonhälsoundersökning

Om du är över 50 år eller har någon ögonsjukdom i släkten rekommenderar vi en ögonhälsoundersökning som är en utökad synundersökning med fokus på ögats hälsa.

Vi gör då en synundersökning, mäter ögats inre tryck och fotograferar ögonbotten med en mycket avancerad OCT-kamera. Vidare inspekteras ögat i biomikroskop och ditt synfält testas.

En OCT är en typ av scanning där man med hjälp av ljus tar en tvärsnittsbild av näthinnan och på så sätt kan man studera näthinnans olika lager. Den avancerade tekniken gör det möjligt att hitta eventuella ögonsjukdomar i ett mycket tidigt skede.

Legitimerad optiker utför undersökningen och resultatet granskas i nära samarbete med ögonläkare. Vid upptäckt av behandlingsbar ögonsjukdom skickas remiss till ögonklinik.

En ögonhälsoundersökning tar cirka 60 minuter och kostar 1490 kronor.

BOKA ÖGONHÄLSOUNDERSÖKNING

Vi hjälper dig!

Synundersökning postcovid

Leg optiker optometrist Kajsa Gode är vidareutbildad för att ta hand om patienter med synproblem relaterade till covid. Hon deltar även i en studie av problematiken och har ett tätt samarbete med forskaren Jan Johansson på Karolinska.

Kajsa är också specialist på skelningar och synträning. Om du har speciella besvär med ögonen och vill boka tid hos Kajsa, ring då 08-7917570. Ett besök hos Kajsa kostar 1890 kronor. Kostnad för uppföljning kostar från 690 kronor.

Boka synundersökning

Om City Optik Stockholm

Mitt i Stockholm City ligger vår prisbelönta vackra optikbutik. Vi har stadigt vunnit utmärkelser, senast Årets optikbutik 2021 Sortiment av glasögonbågar är legendariskt och kunder från hela Sverige kommer för att hitta sin båge här.

City Optik är auktoriserad återförsäljare av glasögon från MOSCOT, Oliver Peoples, Chanel, Celine, Chloé, Tom Ford, Oscar Magnuson, Cutler and Gross, Oliver Goldsmith, Lindberg, Victoria Beckham, Masunaga, TVR, Vasuma m.fl.

Tack vare att vi har egen inslipningsverkstad kan vi göra glasögon snabbt, i vissa fall direkt samma dag.

Frågor och svar

Boka synundersökning
Synintyg förnyelse högre behörighet

Om du är under 45 år och behöver intyg för att förnya din högre behörighet (lastbil, buss) kostar det 290 kronor. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen.

Vi tar emot i mån av tid, du kan inte förboka.

Obs! Om du är över 45 år, eller inte tidigare haft högre behörighet, måste du göra testet hos en läkare.

Gratis syntest i vår syndator

En gratis test i vår syndator tar fram din avståndsstyrka och ger en bra fingervisning om glasögon eller linser kan förbättra din tillvaro.

Öppettider

Måndag - fredag 10:00 - 18:00

Lördag 11:00 - 15:00

Besök oss
Vägbeskrivning

Hitta till City Optik

Drottninggatan 80, 111 36 Stockholm.
T-bana Hötorget eller T-centralen

Telefon 08-791 75 70

Hitta hit