Progressiva glas som gör skillnad

Varilux X progressiva glas gör skillnad

Välkommen!

Progressiva glas som gör skillnad

När vi blir äldre blir ögats lins mindre flexibel. Det är svårare att fokusera och se skarpt på nära håll. Detta kallas presbyopi eller ålderssynthet och då är progressiva glas den bästa och mest praktiska lösningen. Vi är experter på progressiva glas och säljer högkvalitativa Varilux från Essilor, världsledande på progressiva glas. Och ja - det är stor skillnad på glas och glas när det gäller progressiva glasögon. Vill du att dina progressiva glas ska fungera riktigt bra då är det Varilux som gäller. Längre ner kan du läsa om vad det är för skillnad på dyra och billiga progressiva glas.

Boka tid hos city optik

Varilux X progressiva glas gör skillnad

I nya Varilux X serien finns världens mest avancerade progressiva glas. De ger en fantastisk skärpa och kontrast tillsammans med det absolut bredaste synfältet både för långt och nära håll.

Räkna med en extremt lätt tillvänjning av glasen och ett förbättrat seende på allt inom en armlängds avstånd. Glasen ger samtidigt ett maximalt skydd för dina ögon och skyddar både mot UV-ljus och skadligt blått ljus. Varilux Xclusive är en världsnyhet med vågfrontsdesign för extra kontrastrik skärpa och anpassas individuellt efter bågens form, din kroppsställning, din ögondominans och ditt synbeteende på nära håll. Ögonen synkroniseras för optimal skärpa och balans.

Vi har aldrig tidigare haft ett progressivglas som våra kunder är så nöjda med. Vanliga uttryck när man hämtar nya glasögon med Varilux X-glas är "oj så skarpt!", "det känns inget konstigt i kanterna", "jag känner mig inte instängd, glaset känns helt fritt i kanterna", "känns helt naturligt" och "fantastiskt!".

Vi fick chans förhandstesta Varilux X progressiva glas

Eftersom City optik sedan länge räknas som Varilux-experter, fick vi chansen att förhandstesta Varilux X-glasen. Det togs en del bilder där Maria är med och spelar in lanseringsvideon för X-glasen.

Vad är det för skillnad mellan dyra och billiga progressiva glas?

Enkelt uttryckt kan man säga ju dyrare progressiva glas desto lättare att använda. De dyrare glasen har bredare synfält, mindre "gungeffekt" och bättre skärpa och kontrast i en större del av glaset. Som ett foto med fler pixlar. Du behöver inte röra huvudet lika mycket och det är otroligt lätt att vänja sig vid glasen.

Det är med progressivglas precis som med bilar: Bägge tar dig dit du ska, men i de dyrare trivs du bättre och åker mjukare, bekvämare och snabbare. Du får helt enkelt en bättre upplevelse med de dyrare glasen!

Essilor som tillverkar Variluxglasen ligger på plats 49 på Forbes lista över de mest innovativa företagen i världen. Upp till 30 patent kan behövas för ett enda av deras progressivglas. Var fjärde sekund säljs ett Varilux-glas någonstans i världen. Du kan vara trygg med ditt val av progressivglas när du väljer Varilux.

Våra bästa progressivglas

Eye Protect System

Våra bästa progressivglas har ett unikt skydd för dina ögon. Det skyddar mot den skadliga delen av det blå ljuset och minskar risken för skador på näthinnan. Glasen ger också maximalt UV-skydd genom att skydda mot farliga strålar rakt framifrån och även mot de strålar som reflekteras in från sidan/bakifrån.

Boka synundersökning

Antireflex- och hårdytebehandling

En antireflexbehandling tar bort störande och fula reflexer i glasen. Du både ser bättre och ser bättre ut! Hårdytebehandling skyddar mot repor. Ett nytt patenterat UV- skydd absorberar den UV-strålning som når ögat när den reflekteras i glasets baksida. Antistat- och anti-smutsbehandling håller dina glasögon rena längre och gör dem lätta att putsa. Vi rekommenderar Crizal Sapphire+ som är en allt-i-ett-behandling där allt detta ingår.

Progressiva färgskiftande glas fotokromatiska glas

Fotokromatiska glas är glas som skiftar färg och anpassar sig efter ljuset, eller mer exakt efter UV-strålningen. De är helt ofärgade inomhus och utomhus ändrar de sig efter dagsljuset. I full sol blir de mörka som solglas. Ger ökad komfort för ljuskänsliga ögon men ersätter inte helt solglasögon, bland annat för att de inte mörknar i bilen. Det finns ett färgskiftande glas som mörknar även i bilen. De heter XTRActive och har en svagt tonad nyans i grunden, och dessutom mörknar de extra mycket i solen. Alla progressivglas finns att få fotokromatiska.

Eyecode

Med Eyecode kan man anpassa glaset efter ditt ögas individuella vridpunkt. Förbättrar skärpan vid sned blickriktning. Eyecode är ett tillval man kan välja till i flera av Variluxglasen.

Vår glasleverantör Essilor är en av världens mest innovativa företag enligt Forbes

För fjärde året i rad har Essilor, vår huvudleverantör av glas, rankats bland de 100 mest innovativa företagen i världen av affärstidningen Forbes. Essilor är tillverkaren av världens bästa progressiva glas Varilux Xclusive 4D. Sedan 2006 har Essilor investerat mer i forskning och utveckling än sina fyra största konkurrenter tillsammans.

Idag handlar inte innovation enbart om att korrigera närsynthet, ålderssynthet eller skydd mot UV-strålar. Det handlar också om att förebygga, till exempel genom att minska de skadliga effekterna av blått ljus, en av de faktorer som bidrar till AMD, skador på gula fläcken. Nyligen lanserades Crizal PrevenciaTM, den första förebyggande ytbehandlingen med ett selektivt skydd mot skadligt blått ljus. Prevencia finns tillsammans med ett avancerat UV-skydd under namnet Eye Protect System på alla de nyaste progressivglasen från Essilor.

I butiken

Fastna inte i krångliga glasögonabonnemang

Fastna inte i krångliga och dyra glasögonabonnemang. Med BrilliantKonto betalar du 295 kronor per månad med en kredit upp till 20 000 kr.

Läs mer om brilliant och delbetalning
Vi har stockholms nöjdaste kunder!

Omdömen om City Optik

Via Reco kan våra kunder ge ett omdöme om oss.

Läsa alla våra omdömen här