Terminalglasögon

Rätt tillpassade arbetsglasögon 

Välkommen!

Terminalglasögon

Terminalglasögon ger en klar och avslappnad syn framför dataskärmen. Rätt tillpassade arbetsglasögon ger förbättrad arbetsställning och därigenom mindre besvär från nacke och axlar.

Vem har rätt till terminalglasögon?

Om du arbetar mer än en timme om dagen vid dataskärm ska arbetsgivaren se till att en synundersökning görs för att kontrollera om du behöver speciella arbetsglasögon. Tecken på att du kan behöva arbetsglasögon, eller terminalglasögon som det oftast kallas, är huvudvärk, ansträngda och trötta ögon, sveda i ögonen och svårighet att få eller behålla skarp syn på skärmen.

Närprogessiva och rumsprogressiva glas

Det finns glas som är speciellt lämpliga vid datorn, de kallas arbetsprogressiva, närprogressiva eller rumsprogressiva. Speciella arbetsglas gör att du har ett klart och avslappnat seende samt en bekväm och naturlig arbetsställning. Det är en investering för att hela du ska må bra under hela arbetsdagen.

Närprogressiva glas ger skärpa över ett helt skrivbord men begränsad skärpa ute i rummet. Bästa valet för dig som sitter långa stunder vid skärmen.

Närprogressivt glas som ger ganska brett synfält och skärpa på skrivbordet och någon meter till ut mot rummet. Bästa valet för dig som sitter långa stunder vid skärmen men också behöver få skärpa en bit bortom skärmen.

Rumsprogressiva arbetsglas är bästa lösningen för dig som har ett flexibelt jobb med kortare stunder av skärmarbete och behov av att kunna se skarpt ut över hela rummet. Rumsprogressiva glas har ett smalare synfält vid skrivbordet än närprogressiva glas.

Varilux Digitime - ett arbetsglas för dig som använder mobilen

 

 

Förutom ett bra seende på skärmen finns ett tillägg av styrka i den ultra-nära zonen allra längst ner i glaset. Det hjälper ögat att fokusera på smartphones och minskar ögontrötthet. Det blir även lättare att läsa liten text.

Arbetsmiljöverkets råd om bildskärmsarbete

Arbetsmiljöverket har en sida som ger bra information om dator- och bildskärmsarbete och hur det påverkar arbetsmiljön samt risker som finns. Längst ner på sidan finns bra frågor och svar angående terminalglasögon.

Stockholms bästa optiker

Avtalskund hos oss

Vi tecknar avtal med både små och stora företag. Kunnande, kvalitetsprodukter och service är utmärkande för City Optik. Vi skräddarsyr avtalet helt efter era behov och kan erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser.

Har du frågor om terminalglasögon eller vill ha en offert, tveka inte att kontakta oss!

Arbetsmiljöverkets föreskrifter arbete vid bildskärm

Inför synundersökningen för arbetsglasögon

Här kan du ladda ner och skriva ut en blankett där du bland annat anger avstånd till skärmen. 

Vi har stockholms nöjdaste kunder!

Omdömen om City Optik

Via Reco kan våra kunder ge ett omdöme om oss.

Läsa alla våra omdömen här