Senaste nytt om linser

Det utvecklas ständigt nya och förbättrade linser. Det kan vara linser som känns skönare på ögat eller är hälsosammare för dina ögon. Senaste året har det pratats mycket om digital ögontrötthet, det vill säga besvär som är direkt relaterade till att vi tillbringar så mycket tid framför olika skärmar.

Vi strävar efter att hålla våra kunder uppdaterade på nya produkter och hitta nya linser som kanske kan göra tillvaron bättre. Hittar du något här nedan som du blir sugen att testa? Kontakta då oss via telefon eller boka en tid för undersökning.

Scroll

Acuvue Oasys Transitions

En kontaktlins som mörknar i solen? Ja! I april 2020 lanseras i Sverige ACUVUE® OASYS Transitions ™, linsen som anpassar sig efter ljuset och mörknar gradvis. Slut med kisandet när solen lyser starkt! Den har UV-skydd så klart men också förbättrad kontrast, filtrering av blått ljus och därigenom behagligare seende även inomhus. Speciellt skön för dig som sitter mycket framför skärm.

ACUVUE® OASYS Transitions ™ är en helt ny kontaktlins från Johnson & Johnson. Liksom Transitions ™ -glasen fungerar i glasögon, anpassar sig de nya kontaktlinserna sömlöst till förändrade ljusförhållanden. De mörknar i starkt solsken och bleknar snabbt till att bli klara inomhus. De är världens första kontaktlinser fotokromatiska kontaktlinser och valdes ut som en av TIME Magazines 50 bästa uppfinningar 2018.

MiSight synkorrigerande linser

MiSight 1-day är världens första endagslins som bromsar utvecklingen av närsynthet
MiSight gör att man inte ökar i närsynthet lika snabbt och lika mycket. Studier visar att MiSight reducerar närsynthet upp till 50-60%. Att bromsa utvecklingen av närsynthet kan sänka risken för komplikationer, med försämrad syn till följd, senare i livet.

Utvecklingen av myopi (närsynthet) går snabbare i dagens samhälle och antalet närsynta ökar.
Vi blir äldre – vilket ger en ökad risk för att utveckla ögonsjukdomar så som gråstarr (katarakt), grönstarr (glaukom) och näthinneavlossning – där närsynthet spelar en betydande roll.

Studier har visat att om båda föräldrarna är närsynta så är risken att barnet blir närsynt ca 46%. Med en förälder närsynt är risken 31% och om ingen av föräldrarna är närsynta så är risken 22%.

MiSight 1 day – som utvecklats av linstillverkaren CooperVision – har genomgått en tre år lång forskningsstudie med 144 barn i åldrarna 8 till 15 år. Den visar att hos de barn som använde MiSight 1 day bromsades utvecklingen av närsynthet i genomsnitt med 59 % jämfört med kontrollgruppen. Och hos endast ett av tre barn som använde MiSight-linsen ändrades synfelet med -0,75D eller mer under studietiden. Hos barnen som istället använde vanlig korrigering försämrades synen med mer än -0,75 hos tre av fyra barn.

MiSight 1-day är designad för barn som är närsynta -0,25 till -6,0 och kan börja användas vid 8 års ålder ( eller tidigare enligt ögonläkares inrådan) Linsen är enkel och säker att använda vad gäller hantering, komfort och hygien. MISight 1-day ska för bästa resultat användas 10 timmar per dag 6 dagar i veckan.

Bausch & Lomb Ultra for presbyopia

Sitter du ofta framför skärmar eller mobilen och känner dig torr och trött i ögonen är Bausch & Lombs nya Ultra månadslins något att testa. Den görs i silikonhydrogelmaterial med MoistureSeal-teknologi. Tack vare sin unika utformning släpper Ultra effektivt igenom syre och återfuktar ögat upp till 16 timmar per dag. Den är asfäriskt slipad vilket minskar besvär med ansträngda ögon när du tittar på kort avstånd.

Ultra finns också som progressiv (multifokal) variant. Perfekt för dig som vill slippa ta läsglasögon av och på hela tiden.

Acuvue Oasys 1-day

Det är mycket vanligt med torra ögon framåt eftermiddagen. Detta ställer höga krav på dina kontaktlinser och då är ACUVUE OASYS® ONE-DAY med HydraLuxe ™ en av de bästa i klasses. Med en nyutvecklad metod, HydraLuxe ™, interagerar de med din naturliga tårfilm för att hålla ögonen fuktiga under långa krävande dagar och motverkar trötta och röda ögon. Den höga syregenomsläppligheten är hälsosamt för ögat och ger dig vitare ögon. Acuvue Oasys 1-day har också inbyggt UV-skydd.

Hittills har Acuvue Oasys 14-dagarslins varit en av våra mest omtyckta linssorter. Vi räknar med att Oasys 1-dagslins blir än mer populär.

Vi har Stockholms nöjdaste kunder!

Omdömen om City Optik

Via Reco kan våra kunder ge oss ett omdöme.

Läsa alla våra omdömen här
Vägbeskrivning

Hitta till City Optik

Drottninggatan 80, 111 36 Stockholm.
T-bana Hötorget eller T-centralen

Telefon 08-791 75 70

Hitta hit