Det börjar bli dags att summera glasögonåret som gått. Här kommer sammanfattningen av vad våra kunder var nyfikna på och slutligen valde när det gäller glasögon. Nyckelorden är sjuttiotal, kanter och färgade glas. Som vanligt tuffar de breda trendspåren på, och här hittar vi transparenta bågar, rundade former och klassiska färger som brunmelerat och svart. Slutligen måste vi nämna att genomgående finns just nu en längtan efter äkthet, personlighet och hållbart mode.


Glasögontrenden 2020 sa färgade glas

Ett riktigt trendgenombrott har färgade glas gjort i år. Mest valt blev gradalfärgade glas, alltså där glaset är mörkare upptill och tonar ner till ofärgat längst ner. Ett rejält uppsving har också färgskftande fotokromatiska glas fått.

Så sakta får också lite klarare färger som blått och rosa komma till tals, och just ljusblå glas har varit en succé till de herrar som vill ligga i modets framkant.

Sjuttiotalet växande glasögontrend

Våra stilsäkra kunder valde gärna stora generösa bågar i år där ovankanten drar upp mot ögonbrynen och i vissa fall över brynen. Det där med ögonbrynen har tidigare varit ett riktigt nej-nej i glasögonvärlden, men nu är det okej och till och med snyggt i vissa bågar. Den här trenden finns i alla material men oftast i metall.

Oväntade kanter spetsar glasögonmodet

Metallbågar i ovanliga former med kanter som är lite oväntade har varit stort under 2020. Vi skriver metall för trenden existerar främst bland metallbågarna. Förut pratade vi fyrkantiga bågar men i år finns fem- sex- sju- och åttakantiga i alla märkens kollektioner.

Glasögonmodets giganter just nu

Vad är det som gäller om du vill ha moderiktiga bågar men inte har lust att ligga i framkant? Jo här hittar vi framför allt transparenta bågar som på bara några år gått från att vara udda och för blekt till att bli förstahandsvalet för många glasögonköpare. I transparenta-facket ryms allt ifrån helt vattenklara bågar till ljusa opaka pasteller. Vi älskar den bleka skalan och tycker att alla bör ha ett par i alla fall.

Vi har väl i ett par års tid sagt att basen i glasögonmodet är rundade modeller, och vi får lov att fortsätta säga det. De runda modellerna är basplagget i glasögongarderoben och också ett "måste" enligt oss.

Sist men inte minst bågarna i färgerna brunmelerat eller helsvart. De går aldrig ur tiden och är lika klassiskt snygga oavsett. Tidlöst tufft eller elegant. Alla epitet passar och färgerna är aldrig någonsin fel.

Trendiga moderna glasögon för 295 per månad

Inget krångel, inga konstiga villkor. Du äger dina glasögon från första dagen och delbetalar dem via Brilliantkonto. Med autogiro dras 295 eller 495 per månad tills allt är betalt. Köputrymme upp till 30 000 kronor.

 

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev