Det är inte klokt! City Optik tar hem titeln i år igen. Det tyngsta pris som går att vinna i den bransch vi verkar i, Nordic Optical Awards Årets optikbutik. I tuff konkurrens kunde priset bärgas genom ihärdigt arbetande med information, utbildning och uttänkta strategier för kunder och medarbetare under pandemin. Speciellt informationsbiten visste vi var vår starka sida. På hemsidan och via Facebook och Instagram har vi kontinuerligt lämnat lägesrapporter och delat tips och råd relaterade till Covid-19. Vinnaren får 25 000 kr. Vi har beslutat att skänka hela summan till Hand in hand, en organisation som vi verkligen gillar och stödjer.

Nordic Optical Awards Årets optikbutik 2021

Motiveringen till vinsten:

"Årets vinnare har varit extremt smidig och flexibel i sitt tankesätt och justerat sin strategi hela tiden. Detta för att stötta kunderna på bästa möjliga sätt och samtidigt ge en trygg och inspirerande miljö för både kunder och personal. Med modern och smart kommunikation och ett tjänsteerbjudande i linje och över kundernas förväntningar har denna butik fortsatt att förbättra sin redan starka image som en föregångare inom den optiska detaljhandeln. Årets erkännande för Nordic Optical Award i kategorin Bästa butik – Sverige går till City Optik Stockholm."

 

Det är en stor ära att vara den biutik som vinner i år. Konkurrensen var enormt hård eftersom alla butiker, både fristående och kedjebutiker som Synsam och Specsavers ingår bland de nominerade i år.

Vinnaren får 25 000 kr i pris och vi tänker skicka pengarna oavkortat till Hand in hand.

Vad har City optik gjort under pandemin?

Genom hemsidan och sociala medier har vi kontinuerligt berättat för er kunder om rutiner i butiken för att förhindra smittspridning. De har ändrats några gånger över tid, bland annat efter hur restriktionerna har sett ut. Vi har under året tittat på vad St Eriks ögonsjukhus har för rutiner och som en grund arbetat på samma vis.

Som exempel på information finns blogginlägget den 16 mars 2020 som handlar om starten av pandemin och där finns tips och råd till kunder. Den 11 november 2020 kommer information om hur vi arbetar med skydd i provrummet och i butiken i stort. På förstasidan har det sedan pandemin startade funnits information om att inte komma till butiken om du känner dig sjuk.

Det har varit väääääldigt lugnt i butiken i perioder. Då har vi passat på att utbilda oss via webbaserade kurser. Bland annat är vi uppdaterade på strategier för att minska närsynthet hos barn. Där har vi lagt speciellt fokus på endagslinsen MiSight som är speciellt frantagen för att minska närsynthetsutvecklingen hos barn och ungdomar.

Det var långsamt och tråkigt ha för lite att göra. Vi vet ju att vi sitter på väldigt mycket kunskap om ögon och ögonvård och vi började fundera på om denna kunskap skulle kunna gagna människor i behöv av råd och tips om ögonrelaterade problem i hela Sverige. Sagt och gjort, vi startade Care of eyes mitt under pandemin. Vi kallar det en digital plats för ögonvård. En webbshop med de bästa av produkter som finns för ögon och bra, lättillgänglig information också. Care of eyes har vi tänkt utveckla allt eftersom med mer kunskap och mer rådgivning.

åretsoptikbutik2021

City Optik priser genom åren

Det har gått ett antal år sedan de första utmärkelserna började delas ut i optikbranschen. Sedan 2013 har City Optik mottagit sex hedrande medaljer. Du kan läsa mer i detalj om oss och se priserna listade om du klickar på länken nedan.

OM CITY OPTIK STOCKHOLM

Hand in hand

Hand in hand är en organisation som arbetar för hållbar fattigdomsbekämpning genom entreprenörskap. Det här gör de genom att utbilda företrädesvis kvinnor i entreprenörskap, och ge dem första handen att starta upp ett litet företag. Vi har fått många exempel på att metoden fungerar och lyfter hela familjer och byar i trakter där fattigdom råder. Vi ger med glädje vidare prissumman till Hand in hand. Här vet vi att den gör nytta! 

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev