Den 29 augusti 1990 satt Maria och bläddrade i Dagens Nyheter. Där såg hon en pytteliten jobb-annons där City Optik på Drottninggatan sökte personal. Hon drack upp morgonkaffet, åkte in till city, klev in på City Optik, pratade med chefen och fick jobbet på stående fot. Ända sedan dess har hon varit här och idag blir det ju hela 32 år. Respect!32 år på City Optik

Det började med Aime som våren 1990 praktiserade på City Optik. Samma år, direkt efter att hon tagit sin optikerexamen, började hon jobba på City Optik.

Den som var ägare till City Optik 1990 var Björn, och honom hade Åsa jobbat med i Tyresö. Sommaren 1990 anställde han henne som optiker. Så den 29 augusti fanns både Aime och Åsa på plats för att träffa tjejen som sökte jobb. Det var Maria och efter bara en kort stund var de säkra - henne vill vi ha!

Fler som jobbat länge

Redan efter några år utökade styrkan med Jenny som också hade praktiserat här under utbildningen. Hon jobbade på dåvarande Strandells men lämnade söder för city och Drottninggatan. Trots att hon numera varit här i 25 år blir hon kallad rookie! Nä inte riktigt så men nästan :)

Efter ytterligare några år anslöt sig Maria Caesar till gänget. Det har blivit närmare tjugo år för henne tillsammans med oss, det är vi oerhört lyckliga över.

Nu är vi flera stjärnor på City Optik

Vi har verkligen SÅ fina anställda!

Kajsa Gode arbetade extra här under hela skoltiden och började direkt efter sin optikerexamen, det är snart 10 år sedan. Samma resa med extrajobb och optikexamen gjorde Britta Persson som anslöt där efter. Amanda Wirtberg började för några år sedan och är redan ansvarig för inköp av bågar till butiken. Och alldeles nyss blev Jenny Aronsson fast anställd efter att ha vikarierat ett år när Kajsa gick sin optometrist-utbildning.

Dessa fynd, dessa stjärnor, som med värme, glädje och kompetens fyller City Optik med innehåll, är sååå guld värda.

(Läs våra kunders fantastiska omdömen om vår personal på RECO)

Finaste kunder

Det är sällsynt att trivas så bra på en arbetsplats. Vi vet att en stor del i trivseln är våra härliga, goa, fantastiska kunder. Många av dem har hängt med oss i alla år. Det är i sig värt en egen berättelse...

Livet på Drottninggatan 1990-2022

Vi har sett Drottninggatan leva och förändras.
Vi gick till PUB och handlade fika på Domus livsmedel en trappa ner.
Vi diggade The Wolves på väg till lunch.
Vi såg Horst med transistorn tryckt mot örat.
Vi hörde Marias orgel nere på Sergels torg.
Vi såg han den halvnakna med lagerkransen springa förbi.
Vi hörde ridande poliser klappra nerför gatan.
Vi bevittnade lastbilen dundra förbi.
Vi såg gatan helt öde när Corona tvingade folket stanna hemma.
Vi har sett generationer av illegala spelare duka upp sin lilla matta och lura förbipasserande.
Vi kollar nu på Michale Jackson-kopian, Jesus-Eva, hon den arga ryskan och alla de andra profilerna som får gatan att leva.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev