SVT publicerar idag två reportage som handlar om ögon och besvär som kan relateras till covid. Vår Kajsa är en av fåtalet optiker som idag är specialiserade i ämnet. Hon är delaktig i den forskning som nämns i reportaget, och arbetar en stor del av sin tid med patienter som drabbats av symptom.

 

cityoptikstockholmundersökning

Ögonrelaterade besvär efter covid

Forskaren Jan Johansson släpper i höst en rapport med behandlingsmetoder och föreslagna riktlinjer för vården, i hopp om att fånga upp fler med besvär. Enligt Jan Johansson kan trötthet, hjärndimma och minnesproblematik ibland kopplas till just ögonen.

Nu kan forskare ha hittat en gemensam nämnare till symptomen som kan drabba personer med långvariga, kognitiva besvär efter covid. I en studie som presenteras i höst har man funnit att motoriken och samspelet med ögonen försämrats hos patienterna.

– En majoritet av de här patienterna har symptom som också är relaterat till synen, säger Jan Johansson, forskare syn och postcovid på Karolinska Institutet.

Kajsa Gode, optiker här på City Optik, är delaktig i denna studie. En stor del av hennes arbetsdag handlar i nuläget om att göra undersökningar kopplade till covid.

 

cityoptikstockholmundersökningkajsa

Kajsa undersöker ögon efter covid

Kajsa är vidareutbildad för att ta hand om patienter med synproblem relaterade till covid. Hon deltar även i den studie som relaters till i svt-klippet och har ett tätt samarbete med forskaren Jan Johansson på Karolinska.

Kajsa arbetar också mycket med skelningar och synträning. Om du har speciella besvär med ögonen och vill boka tid hos Kajsa, ring då 08-7917570. Ett besök hos Kajsa kostar 1590 kronor. Kostnad för återbesök kan tillkomma.

Om du "bara" har ett synfel och vill ha en grundlig synunderökning av dina ögon, då bokar du via hemsidan.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev