Vi är enormt glada att kunna presentera MOSCOT glasögon och solglasögon hos City Optik. MOSCOT är glasögonmärket som bärs av glasögonkonnässörer världen runt. Det amerikanska märket startade för mer än hundra år sedan och drivs nu av femte generationen Moscot. Butiken finns fortfarande i samma kvarter i Lower East på Manhattan, New York.

moscothoscityoptik

MOSCOT glasögon och solglasögon i butiken

Fantastiska anrika glasögonmärket från Manhattan har nu landat på Drottninggatan! Vi är helt uppspelta för det är ett märke som många av er frågat efter och är övertygade att många av er kommer att hitta sin favoritbåge bland MOSCOTS tidlösa snyggingar. Gillar du den klassiska femtiotals- och sextiotalsstilen kommer du att hoppa jämfota av glädje när MOSCOT-lådorna dras ut och bågarna radas upp en efter en. Deras kollektion innehåller flera ikoniska modeller, bland annat Lemtosh och Miltzen.

I första rundan beställde vi in ett hundratal bågar, även solglasögon och clipon. Kika förbi ganska snart, vi räknar med att de går åt snabbt.

moscot

MOSCOT Lemtosh typisk unisexbåge passar alla

Den absolut mest omtalade och älskade bågen är LEMTOSH som lanserades redan 1945. En äkta klassiker som aldrig går ur tiden. Lemtosh görs i fyra storlekar och flera färger så chansen att den funkar på just dig är stor. Den är relativt bred över näsan vilket gör att den sjunker ner och ligger snyggt.

Kolla så snygg Lemtosh är i transparent variant. Den kraftiga bågen gör sig så snyggt i den nästan osynliga färgen. Vi tycker att den blir extra snygg med en aning ton i glasen. Till exempel ljusblå som Johnny Depp brukar ha i sina. Lemtosh finns både som vanliga glasögonbågar och som solglasögon. Det finns även snygga clipons till Lemtosh.

moscot-hos-city-optik-sthlm
moscot-hos-city-optik-sthlm

Zolman en MOSCOT Original

Lilla runda enkla men egensinniga Zolman finns i serien MOSCOT Originals. Det är bågar som skapades åren mellan 1915 och 1970. Den här är rätt för dig som vill ha stilfulla, enkla bågar som ändå väcker visst uppseende. På det där positiva sättet alltså:)

moscot-hos-city-optik-sthlm

Glasögonvärldens tungviktare MOSCOT Miltzen

Runda ikoniska runda bågen Miltzen skapades redan på 30-talet och hör också hemma i Originals-serien. Miltzen är ganska nätt men har ändå ett kraftfullt uttryck. MOSCOT Miltzen görs i flera färger och i tre storlekar. De finns också som solglasögon. Som kuriosa kan nämnas att Andy Warhol hade en transparent Miltzen.

Vill du köpa en MILTZEN, LEMTOSH eller annan MOSCOT-båge? Ring 08-7917570 så fixar vi det och skickar hem till dig.

MOSCOTS optikbutik en anrik institution i New York

Ända sedan 2008 har vi suktat efter att ha märket hos oss, och äntligen uppenbarade sig chansen. I klippet kan ni se nuvarande generation MOSCOT prata om märket.

moscot-på-city-optik

MOSCOT ikoniska glasögon

Familjepatriarken Hyman Moscot, som kom från Östeuropa via Ellis Island 1899. Hyman började sälja färdiga glasögon från en vagn på Orchard Street på Manhattans berömda Lower East Side. År 1915, efter att ha samlat ett följe av lojala kunder, öppnade Hyman familjens första butik, MOSCOT's på 94 Rivington Street, och resten, som de säger, är historia! 1925, Hymans son, Sol, i bara en ålder av endast 15, gick med i familjeföretaget och hjälpte till att ta över regeringarna. 1936 bosatte sig MOSCOT på Orchard Street 118, på hörnet av Delancey Street, som skulle vara hem för de kommande åtta decennierna. Sols son, Joel, började presidera över "MOSCOT-huset" 1951. Charmig, hängiven och hängiven till sina kunder, Joel gjorde snabbt sitt märke - han övervakade butiken och förmedlade familjens värderingar till sina söner, som snart skulle bli fjärde generationen av Moscots att ta rodret. 1986 gick Joels son, Dr. Harvey Moscot, optiker, in i familjeföretaget. Joels yngsta son, Kenny Moscot, följde efter och gick med i verksamheten 1992. I mars 2013 kom Harveys son, Zack Moscot, en formellt utbildad industridesigner, ombord och gjorde honom till den femte generationen Moscot som gick med i familjeföretaget. 2015 firade MOSCOT sin 100-årsdag!

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev