Senaste kollektionsvisningen med Jacob och hans fantastiska japanska bågar från Masunaga och TVR blev en riktig succé. På begäran från flera av våra kunder ordnar vi en visning med Jacob igen. Räkna med en givande eftermiddag med mycket skratt.

masungacityoptik

Välkommen på visning av japanska bågar

Jacob kommer återigen med sin härliga energi och visar hett eftertraktade japanska bågar. Han har en bakgrund som optiker och är otroligt bra på att hittar rätt båge till rätt person. Mode och design är hans intresse, det märks. Han reser ständigt runt i världen, vi är så glada att han kan avsätta en dag för oss och er.

Torsdag 4 maj mellan klockan12 och 17 finns han här.

Varför är japanska bågar så märkvärdigt?

Jo, japanska bågar räknas som världens finaste. Där finns extra fina acetater, lätta och extra starka. Hantverksskickligheten är på extremt hög nivå, med en mix av urgamla beprövade maskiner och dagens teknologi. Noggrannhet är ett signum och designen ofta klassisk.

Just nu märker vi ett enormt sug efter just japanska glasögon. Vi tror att det är den äkthet och ärlighet som japanska bågar står för, som vi söker i den här ganska turbulenta tiden vi lever i.

masunga

¨

Masunaga since 1905

Masunaga är märket som startade redan 1905 och som fortfarande levererar unikt vackra bågar, gjorda av kunniga hantverkare.

Kenzo Takada var en vän till familjen och designade många utsökta modeller för Masunaga.

"The company’s mission statement since the establishment is “We manufacture excellent eyeglasses. We want to make a profit if we can, but we don’t hesitate to take a loss. It is always in our thoughts to manufacture excellent eyeglasses.” These words are still the basis of the conduct code of employees even more than 100 years after its establishment."

masungahoscityoptik

 

TVR True Vintage Revival

True Vintage Revival, eller TVR som det kallas, är ett japanske märke av nyare datum med bågar direkt sprungna ur gamla japanska designarkiv. Finishen och detaljerna är något alldeles extra. Säljs bara i ett fåtal utvalda butiker i världen.

"TVR is indisputable one of a kind.
It is one of the finest hand made micro-production in the world of eyewear.
Entirely designed and made in a village in Japan by the the best craftsmen the eyewear industry has to offer.
TVR is hard to find and sold only in the top independent optical stores around the world."

Ovanstående finns att läsa på deras vackra hemsida.

När, var, hur?

Jacob är redo att visa bågar från klockan 12 och finns här till runt 17.

Kom som du är - gott dricka och sötsaker finns.

Antingen springer du bara in en kortis eller så tar du höjd för att spendera längre tid för att kunna prova igenom allt.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev