Boka synundersökning i Stockholm

En oskarp och suddig syn är ett vanligt tecken på att man behöver glasögon. Andra symptom kan vara huvudvärk, trötta ögon eller att ögonen svider. Att göra en synundersökning ger svar på vilket synfel du har och vilken typ av glas eller kontaktlins som passar dina ögon. Om du är över 50 år eller har någon ögonsjukdom i släkten rekommenderar vi en mer omfattande ögonhälsoundersökning. Boka tid för synundersökning direkt, vi finns mitt i Stockholms city.

Synundersökning

Vid en synundersökning får man fram vilken styrka som behövs för att du ska se skarpt och bekvämt. Mätningar görs också för att kontrollera ögonens rörelser och funktion. Vid behov mäter vi ögats inre tryck, tar ögonbottenfoto och gör synfälts-mätning. Om du behöver progressiva glas kompletterar vi med mätningar av ditt synbeteende som gör att vi kan tillpassa en helt ny typ av individuella skräddarsydda glas. En synundersökning tar 30-50 minuter, utförs av legitimerad optiker och kostar 690 kronor.

Vi är kvalitetscertifierade av Optikerförbundet och arbetar enligt kvalitetsnormen. Vid misstanke om ögonsjukdom skickas remiss till ögonklinik.

BOKA SYNUNDERSÖKNING

Ögonhälsoundersökning

Om du är över 50 år eller har någon ögonsjukdom i släkten rekommenderar vi en ögonhälsoundersökning som är en utökad synundersökning med fokus på ögats hälsa.

Vi mäter förutom ditt synfel också ögats tryck, fotograferar ögonbotten, inspekterar ögat i biomikroskop och testar ditt synfält. Resultatet av undersökningen granskas i nära samarbete med ögonläkare. En ögonhälsoundersökning tar 45 - 60 minuter och kostar 1090 kronor.

Många ögonsjukdomar kan behandlas om de upptäcks i ett tidigt skede.

BOKA ÖGONHÄLSOUNDERSÖKNING

Synundersökning postcovid

Leg optiker optometrist Kajsa Gode är vidareutbildad för att ta hand om patienter med synproblem relaterade till covid. Hon deltar även i en studie av problematiken och har ett tätt samarbete med forskaren Jan Johansson på Karolinska.

Kajsa är också specialist på skelningar och synträning. Om du har speciella besvär med ögonen och vill boka tid hos Kajsa, ring då 08-7917570. Ett besök hos Kajsa kostar 1590 kronor. Kostnad för återbesök kan tillkomma.

Synundersökning för torra ögon

Förutom en synundersökning gör vi en utredning för att utvärdera dina torra ögon. Du får behandlingsförslag för just din typ av torra ögon. Denna undersökning tar 45-60 minuter och kostar 790 kronor.

BOKA SYNUNDERSÖKNING TORRA ÖGON

Synundersökning linser

Vid en linsundersökning gör vi en synundersökning och kontrollerar ögats yttre delar, bland annat att hornhinnan är klar, att inga tecken på infektion finns eller märken som tyder på att linsen inte sitter bra. Vi ger råd och tips om ditt linsbärande och fortsatta ögonhälsa. Ibland föreslår vi en ny linssort t ex om det har kommit nya varianter som är bättre för ögat eller om det finns ett annat koncept som vi tror passar just dig bättre. Vid behov får du ett glasögonrecept. Pris 690 kr.

BOKA SYNUNDERSÖKNING LINSER

Nybörjarpaket linser

Om du inte haft linser gör vi först en synundersökning för att få fram vilken styrka du behöver. Sedan kontrollerar vi ögats yttre delar i biomikroskopet för att slutligen prova ut en lins som passar ditt öga. Du får träna på att sätta i och ta ut linserna, ibland blir detta moment vid ett senare tillfälle.

Undersökningen kostar 990 kronor. Då ingår ett startpaket linser och efterkontroller.

BOKA NYBÖRJARPAKET LINSER

Synintyg körkort

Vid synintyg för körkortstillstånd görs en syntest där vi mäter synskärpa och synfält. Testet kostar 190 kronor och tar cirka tio minuter. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen.

Vi tar emot i mån av tid, du kan inte förboka.

Synintyg förnyelse högre behörighet

Om du är under 45 år och behöver intyg för att förnya din högre behörighet (lastbil, buss) kostar det 290 kronor. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen.

Vi tar emot i mån av tid, du kan inte förboka.

Obs! Om du är över 45 år, eller inte tidigare haft högre behörighet, måste du göra testet hos en läkare.

Gratis syntest i vår syndator

En gratis test i vår syndator tar fram din avståndsstyrka och ger en bra fingervisning om glasögon eller linser kan förbättra din tillvaro.

Om City Optik Stockholm

Mitt i Stockholm City ligger vår prisbelönta vackra optikbutik. Vi har stadigt vunnit utmärkelser, senast Årets optikbutik 2021 Sortiment av glasögonbågar är legendariskt och kunder från hela Sverige kommer för att hitta sin båge här.
City Optik är auktoriserad återförsäljare av glasögon från MOSCOT, Oliver Peoples, Chanel, Celine, Chloé, Tom Ford, Oscar Magnuson, Cutler and Gross, Oliver Goldsmith, Lindberg, Victoria Beckham, Masunaga, TVR, Vasuma m.fl.
Tack vare att vi har egen inslipningsverkstad kan vi göra glasögon snabbt, i vissa fall direkt samma dag.

 

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev