Vissa bågar har vi ett extra stort hjärta för och till dem hör japanska märket TVR och deras limiterade upplaga bågar designade av Yamada Mitsukazu. Med glädje kan vi i dag visa enormt inspirerande bilder där Lukas visar sina alldeles nya TVR. Vi fick en spännande pratstund med Lukas där han berättar om varför han valde just den här bågen.


Lukas inspirerar i Yamada Mitsukazu x TVR

Det syns ju på hans glasögonval och klädstil att han är en kille med koll på mode. Inte konstigt kanske då han studerar på Modelinjen på Tillskärarakademin här i Stockholm. Vi frågade honom om han på förhand hade siktet inställt på någon speciell glasögonstil och hur det kom sig att det blev just den här bågen.

"Jag har hyfsad koll på de stora modehusens bågar men den japanska marknaden var en blind fläck måste jag erkänna, och därför kändes det extra spännande att prova ett par från TVR. I de här bågarna känner jag mig oförskämt unik varje dag och de sitter som skräddarsytt. Förutom passformen föll jag för enkelheten, den lite kantiga looken och materialet. Ett optimalt samspel mellan design och funktion helt enkelt."

Vi frågade vad han tror händer inom glasögonmodet de närmaste åren.

"Jag tror stenhårt på unika bågar från mindre kända tillverkare med fokus på hantverket snarare än kvantiteten. Lite samma resa som småbryggerierna fick uppleva för ett antal år sedan."

Till sist var vi ju alla väldigt nyfikna på vad släkt och vänner har gett för kommentarer om glasögonen.

"Mina vänner och familj tycker jag klär oerhört bra i bågarna, vilket så klart är glädjande. Jag har för vana att inte lägga energi på vad andra tycker om min stil men just bågar var ändå lite känsligt eftersom det är mina första."


Yamada Mitsukazu® x TVR® SERIES 1

Den här bågen är resultatet av ett samarbete mellan den erfarne japanska designern Yamada Mitsukazu och glasögonmärket TVR. Den limiterade kollektionen är skapad med tanken "öst möter väst" genom att bågen är ett japanskt hantverk inspirerad av fransk vintagedesign.

Tack Lukas för att du ger oss grym glasögoninspiration här på bloggen <3

 

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev