Det har blivit dags att samla ihop året som gått och uppmärksamma alla snackisar och alla toppnoteringar. Vissa saker är ganska väntade, vissa andra saker helt oväntade. På listan finns till exempel årets engelsman, som i år blev en kvinna! Luta dig nu tillbaka och scrolla för en stunds underhållning.

Årets tungviktare

Tungt och kraftigt är glasögonstilen som spurtat fram under 2019. Vi var i början av året starkt fokuserade på mjuka linjer i dämpade färger, men så småningom började vi höra ett muller i bakgrunden. Det var från alla de som alltför länge saknat kraftiga robusta bågar i sortimentet. Lyckligtvis hade modehusen uppfattat ljudet långt innan och har kunnat servera ett antal riktiga tungviktare till den växande gruppen.

Årets mörkläggning

I år dämpade vi ljuset. Tonade glas i vart och varannat glasögonpar som lämnat butiken gör att våra glasögonbärare slipper det mest brutala ljuset. Med färgade glas känns allt lite mjukare och varmare samtidigt som personliga stilen blir mer cool. Mörka glas går verkligen mot ljusare tider!

Årets look

Vilken törst efter sjuttiotalsvibbar det varit i år, men givetvis på det där snygga, moderna sättet. Till årets look utnämner vi tveklöst den glamourösa stilen. Det har ju länge varit ganska strikt och lite dämpat bland glasögonköparna, men i år ville plötsligt väldigt många ha mer glamour i sitt liv, och de stora glänsande bågarna med lätt tonade glas har klättrat rejält på bästsäljarlistorna.

Årets DIY-tips

Måste bli glasögonkedjan som kan piffa upp den tristaste tröttaste båge. Till ett mycket måttligt pris väljer man tunn elegant metallkedja eller fet fräck plastkedja för att styla upp glasögonen, och därigenom hela outfiten, till oanade höjder. Det är inte varje år man kan kopiera catwalkmodellerna rakt av med egna snygga lösningar. Till fördelen med kedjor hör också att det är så lätt att ta av när man tröttnar.

Årets snackis

City Optik blev först i världen med att bilda team med anrika Savile Row Eyewear. Resultatet blev två vansinnigt fina glasögonmodeller. Handmade in England, of course. Den fingertoppskänsla som detta team har när det gäller glasögon är svårslaget. Med maskiner som arbetat i närmare hundra år, och människor som i 20-30 år sysslat med tillverkning och tillpassning finns ett handlag som är svårt att mäta. Kollegor runtom i världen applåderar tilltaget och ställer sig i kön för samarbetspartners.

Årets nyförvärv

Hon blev upplärd hos kollegorna på Stureplan men valde i början av året att komma till oss på Drottninggatan eftersom vi lockade med stans bästa kunder. Amanda Wirtberg är glasögonstylisten som tagit både oss och våra kunder med storm. Hennes perfekta känsla för rätt båge till rätt person är redan legendarisk. Lyckligtvis blir hon kvar nästa år. Och nästa, och nästa osv osv osv.

Årets miljögärning

Äntligen blev det möjligt att återvinna nästan 100% av alla linser och linsförpackningar på ett enkelt och smidigt sätt. Och skillnaden i miljövänlighet mellan det som är bäst för ögat (dagslinser) och månadslinser blir försvinnande liten. Lämna in använda linser och förpackningar i butiken bara, så förmedlar vi vidare. Eller starta enkelt upp en egen insamlingshub.

Årets engelsman

Blev en kvinna. Linda Farrow kom direkt från London och utmanade stockholmarna med en blandning av plast och guldpläterad titan. Klassikt, egensinnigt och kompromisslöst. Det fina hantverket och den yppersta kvalitén gör att vi hamnar i en prisklass som inte är helt lätt. Utom för Linda Farrow har vi fått lära oss.

Årets svensk

Var finalist på årets DV-gala Guldknappen men snubblade på målsnöret. Det är helt obegripligt hur den juryn resonerade. De kanske inte förstår sig på innovation, hantverk och design? Hur som helst, hos oss är Oscar Magnuson alltid kung. Med en ny kollektion feta kaxiga modeller spurtar han långt före alla andra. Ett vinnande koncept som leder till City Optiks hedrande utnämning.

Årets världsförbättrare

Optikvärlden har gnuggat sina geniknölar över hur problemet med kraftigt ökad närsynthet i världen ska lösas, och landat i en liten lins som bromsar närsynthet hos barn och ungdomar. Ja vi vet, det låter nästan för bra för att vara sant, men studier visar att hela 59 % får bromsad närsynthetsutveckling med endagslinsen MiSight. Den är just nu världens enda endagslins som klarar detta, och en av få lösningar som i dagsläget överhuvud taget finns.

Årets finalist

Är City Optik så klart. Vi blev topp-tre nominerade och gick glatt på galan där vinnaren i Nordic Optical Awards skulle utses. Men det ofattbara hände och i finalen kom vi bara (!) på silverplats... Men så bra! Faktiskt. Då stannar vi inte upp och bli bekväma utan lägger in en extra växel så att vinsten kan bärgas nästa år.

 

 

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande

RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Medlemskap i City Optiks vänner