Cutler and Gross nya fantastiskt snygga glasögon med modellnummer 1391 har precis landat i butiken. Den är designad med inspiration från rockikonen Patti Smiths besök i London 1977. Bågen är en blinkning till den kreativa blandningen av punk, poesi och konst i New York på 60- och 70-talet.

Cutler and Gross 1391

När Cutler and Gross 1391 skapades gick designteamet tillbaka till rockikonen Patti Smiths besök i London 1977. Hon spelade på The Rock Garden i Soho och gav en uppvisning i stil, attityd och självförtroende från 1970-talets Amerika. Bågen är en blinkning till den kreativa blandningen av punk, poesi och konst i New York på 60- och 70-talet och som brukar kallas ‘The Chelsea Scene’.

Hotel Chelsea i New York var en samlingsplats för kreativa människor. Bland annat Janis Joplin, Brendan Behan, Sid Vicious och Arthur Miller drack, umgicks, uppträdde och bodde tillsammans med den nya tidens författare, artister och musiker.

Grunden i bågens design hittar vi i Cutler and Gross egna modeller 0692 och 0137. Stilen har kombinerats med klassiska amerikanska svarta acetatbågar som Graham Cutler hade i sitt personliga arkiv av glasögonbågar. Bågen har väldigt fina linjer utskurna på framsidan vid näsdelen och längst ut mot tinningen som visar på en riktigt hög nivå av hantverksskicklighet. Som ytterligare hyllning till den musikaliska inspirationen är skalmens metallkärna designad som en gitarrhals.

Vi utnämner redan nu Cutler and Gross modell 1391 till en nutida glasögonklassiker, så grym är den!

SE TOPPLISTAN GLASÖGON JUST NU

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev