Att ha tillgång till världens finaste progressivglas gör livet lätt för oss optiker. Som alla vet kan progressiva glasögon krångla och ge suddigheter och ojämnheter i kanterna. Ibland är läsdelen svår att hitta. Men Varilux Xclusive har inneburit en mindre revolution för oss. Glasen blir helt skräddarsydda efter båge och bärare och innebär att man knappt känner av att glasen är progressiva. Så skarpa! Så brett synfält! Inget gung!

Så här går det till att prova ut Varilux Xclusive

För att kunna tillpassa de fina glasen behövs specialutrustning och den finns endast i vissa kvalificerade butiker. Vi har arbetat med värdsledande Essilors glas i närmare 30 år nu så för oss är det naturligt att alltid använda deras bästa glas.

Först mäter vi avståndsdelen

Du får ställa dig med den båge du valt framför en spegelkamera. En liten mätare fästs på bågen. Den optiker som sköter mätningen ger dig instruktioner för hur du ska göra. Bland annat mäts bågens vinkel mot kinden, vilket öga som är ditt dominanta, hur bågen är formad och hur långt från ögat den sitter.

Utifrån dina individuella värden skapas en profil som gör att optiken i glaset blir optimerad för just dig och den båge du valt. Resultatet blir att de störningar som alltid bildas i ett progressivglas hamnar där du märker dem minst. Känslan blir att det inte är några störningar alls.

Och så mäts synbeteende på nära håll

Slutligen får du sitta med en Ipad och göra en kort mätning för nära håll. Det optimerar läsområdet så att skärpan hamnar precis där den ska, allt utifrån ditt beteende när du läser. Hela mätproceduren tar cirka 10 minuter.

Summan blir otroligt skarpa och lättanvända glas där det knappt märks att de är progressiva.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev