Från hela landet hör folk av sig och vill veta mer om de klassiska bågarna från London. Intresset grundar sig i en kärlek för stilen och den hantverksmässiga tillverkningen. Att det just nu är högsta mode med runda retroglasögon gör väl sitt till också. I mer än 30 år har vi varit auktoriserade återförsäljare av Savile Rows legendariska klassiker som Panto, Warwick, Drury och Round Eye. Nu hittar du godingarna i webbshopen.

Savile Row gör sina bågar för hand i fint material

Savile Row glasögonbågar tillverkas helt för hand i den gamla fabriken i London, där bågarna tillverkats sedan början på 1900-talet. Panto är deras mest kända modell och har burits av kändisar som John Lennon, Johnny Depp, Eric Clapton och Harrison Ford.

 

Metallen i bågarna är belagd med tjockt lager 18K "rolled gold". Det här är en tråd med en monelkärna, och 10 mikron guld lindas runt den - ca 20 gånger tjockleken på standardplätering. Beroende på måtten pläteras den med 24 karat guld, eller rhodium (silver). Tack vare de hypoallergena och korrosionsbeständiga egenskaperna hos guld, och det faktum att rullat gulds tjocklek förhindrar monokärnans exponering, håller sig bågen fin även vid betydande slitage.

Auktoriserad återförsäljare av Savile Row glasögon

City Optik är auktoriserad återförsäljare av Savile Row Eyewears glasögon sedan minst 30 år. Om produkten finns på lager i butik är leveranstiden normalt 2-5 arbetsdagar. I annat fall är leveranstiden 2-6 veckor. Du kan alltid ringa oss 08-7917570 för att få aktuell lagerstatus eller om du har andra frågor. Se vilka Savile Row vi har i webbsopen just nu via länken nedan.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev