Asabea Britton är barnmorskan som blivit folkbildare i sociala medier. På sitt instagramkonto med 17 000 följare lär hon ut allt hon kan om förlossningar, amning, bristningar och baby blues. Hon bär ofta ett par transparent ljusrosa glasögon från Lindberg och får mycket positiva kommentarer om dem. Det förstår vi - underbar tjej som delar med sig av nyttig kunskap i snygga glasögon - en oslagbar kombo!


Asabea Britton är barnmorskan som blivit folkbildare i sociala medier. I sina filmklipp lär hon ut allt hon kan om förlossningar, amning, baby blues och bristningar. Från Sveriges Radio P5 har vi lånat texten nedan.

Med bristningsskolor och förlossningsskolor på sitt Instagramkonto lugnar och utbildar barnmorskan Asabea Britton blivande och nyblivna föräldrar. Idén var från början inte genomtänkt utan kom till av en slump.

– Jag la upp ett inlägg med några kort som föreställde olika bristningar som vi ska använda för att förklara vad folk har fått för skador, säger Asabea Britton.

– Det var kanske lite oansvarigt av mig för jag fick så himla mycket reaktioner. Dels från folk som blev jätterädda. Och sen så var det många som var nyfikna. Så då tänkte jag att jag fick ta mitt ansvar och ge lite kontext till bilderna.

Responsen på de följande inläggen blev väldigt positiv vilket gjorde att Asabea Britton bestämde sig för att fortsätta med folkbildningen.

– Det var många som skrev "Gud vad intressant, vi får lära oss allt för lite om det här".

Glasögonen hon bär är ett par ljusrosa Lindberg n.o.w nr 6548. En modernt rund cateyeformad modell. Lindbergs bågar är helt ljuvliga att bära. Så lätta och bekväma att de knappt känns. Kila in till oss på Drottninggatan 80. Här finns Stockholms största sortiment Lindberg n.o.w glasögonbågar.

Följ Asabea på Instagram @asabea

Tack för att du inspirerar här på bloggen <3

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev