Med en härlig skatt av skisser på läckra glasögon från 60-talets London kan Oliver Goldsmiths ättlingar göra uppdaterade varianter som gör alla som letar efter coola glasögon lyckliga. Oliver Goldsmith är känd för att ha designat glasögonen till filmstjärnor som Peter Sellers, Michael Caine och de glasögon som Audrey Hepburn bar i "Breakfast at Tiffanys".

Här är några av de Oliver Goldsmith-modeller som stolt landat i butiken. Det är som vanligt väldigt noga utvalda av våra kunniga inköpare dvs vi alla som jobbar på City Optik.

Bakgrundsstoryn om Oliver Goldsmith och hans glasögon

Här har vi hämtat info från Oliver Goldsmiths hemsida

Tänk 1900-talets ikoner. Grace Kelly. Peter Sellers. Michael Caine i sin signatur svarta glasögon. Audrey Hepburn i de stora vita glasögonen som inramade hennes ansikte. Ikoniska stilmakare - Givenchy, Dior och Vidal Sassoon. Tänk kultfilmer från femtio- och sextiotalet, The Ipcress File, Harry Palmer, Charade och Two for the Road. De har alla en sak gemensamt. Oliver Goldsmith. Under andra hälften av förra seklet, när det gällde glasögon, var OG synonymt med stjärnor och stil.

Oliver Goldsmith har varit ett familjedrivet företag i över 80 år. Grundades 1926 av P. Oliver Goldsmith, och världen av glasögon var på väg att revolutioneras. Solglasögon fick hög profil under mitten av femtiotalet och ett urval av ovanliga mönster började dyka upp. OG: s blev inte bara ett sätt att skydda ögonen från solen, utan också ett modetillbehör. Kläddesigners kontaktade Goldsmith för att skapa bågarna som skulle komplettera deras säsongskollektioner.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev