Du som har problem med dina ögon ska överväga att komma på synundersökning trots pandemitider. Att skjuta upp en kontroll av dina ögon kan få konsekvenser längre fram, eftersom en synundersökning kan liknas vid en screening för vissa ögonsjukdomar. Vi arbetar med skyddsutrustning i provrummet och avsätter tid mellan undersökningarna för att kunna desinficera alla ytor. Utanför ordinarie öppettider erbjuds undersökningar och andra ärenden för de som är i riskgrupp. Allt för att den som behöver kontrollera synen ska kunna göra det på ett säkert sätt. Nedan kan du läsa om de åtgärder vi gör för att du ska känna dig säker när du kommer till City Optik.

Säker synundersökning med skydd

Vid en synundersöning i pandemitider använder optikern som standard ett visir som du ser Britta bära längst till vänster. Ibland kompletterar vi med ett munskydd och vi har vid behov även munskydd till dig som besöker oss. I provrummet finns handskar som används vid vissa moment.

Allt sedan City Optik startades har spritning av undersökningsutrustning och beröringsytor varit standard mellan varje patient. Denna rutin är utökad med fler ytor som spritas mellan varje undersökning.

 

Prova nya glasögonbågar säkert

Efter att någon provat en båge lägger vi den i en speciell UV-lampa som dödar bakterier och virus.

UV-C-teknik är en fysisk desinficeringsmetod med ett utmärkt förhållande mellan kostnad och nytta. Det är miljöväligt och till skillnad från kemiska medel arbetar den mot alla mikroorganismer utan att skapa resistens.

Hur fungerar den bakteriedödande handlingen av glasögonbågar

UV-C-bandet eliminerar bakterier, virus, svampar, sporer, mögel och kvalster, förstör DNA och hämmar dess reproduktion och spridning. UVC-strålar har en starkt bakteriedödande effekt och är mest effektiva på våglängden 253,7 nm (nanometer).

Fler åtgärder för att minska smittspridning

I butiken använder vi visir när vi arbetar med kunder.

Handsprit finns utställt på flera ställen. Sprita gärna dina händer direkt du kommer in till oss. Vid kassan har personalen en separat handsprit och kunderna en egen.

Ute i butiken spritas bänkar, kassa, kortterminal, dörrhandtag etc flera gånger under dagen.

Är du i riskgrupp kan du ringa oss för att boka in dig utanför ordinarie öppettider. Då finns endast personalen i butiken, inga andra kunder.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev