Efter en närmare trettio år lång relation bestämmer sig City Optik för att designa glasögonbågar ihop med anrika engelska Savile Row Eyewear. Den limiterade kollektionen består av två modeller, fyra färger och metalldelar i guld- eller silverfärg . Savile Row är den legendariska glasögontillverkaren som bland annat är känd för att tillverka Harry Potters glasögon och John Lennons ikoniska bågar. Det är första gången i företagets historia som ett samarbete av denna karaktär sker. Vi på City Optik är oerhört glada och stolta över modellerna vi drömt om och nu lyckats skapa ihop med klassiska Savile Row Eyewear.

 

En lång relation

- Vi är överlyckliga att ha fått till stånd den här kollektionen, designad av oss och tillverkad av en av världens mest kända och respekterade glasögontillverkare. Vår nuvarande gemensamma historia startade för 30 år sedan. City Optiks kundnummer hos Savile Row är 02. Vi var alltså en av de allra, allra första kunderna och kärleken har funnits i alla år. När tanken på att skapa helt egna glasögonbågar växte fram, var Savile Row en naturlig samtalspartner.

Två modeller i fyra färger

Kollektionen består av två modeller; en rund och en mer rektangulär med nyckelhålsnäsa. De fyra färgerna svart, havannabrun, ljusrosa och grafitgrå är valda för att förstärka både den klassiska känslan och dagens mode. Skalmarna är av 18K rolled gold, en extra tjock guldplätering. På den silverfärgade skalmen är guldet pläterat med rhodium. Materialet i fronten är bomullsacetat från italienska Mazzucchelli. Totalt alltså 16 olika varianter.

Bågarnas namn är kundnumret och etableringsåret

Bågarna är döpta till #02 och #03. Vårt kundnummer hos Savile Row är 02 så vi var en av de allra första svenska kunderna och det ville vi uppmärksamma. 03 står för året 2003 när de fyra nuvarande ägarna fick köpa butiken som de arbetat i så många år.

Handgjorda i Savile Rows Londonfabrik

Bågarna tillverkas helt för hand i den lilla Londonfabriken med maskiner som använts i närmare hundra år. Det krävs cirka 120 olika moment och tar flera dagar att göra en enda båge. Det enda som är helt maskingjort är sågningen av frontens form. Skalmarna och gångjärnen är gjorda av en enda metalltråd som klipps, pressas, formas och böjs av de gamla maskinerna och av erfarna hantverkare.

Kollektionen släpps fredag 24 maj i butiken på Drottninggatan 80 i Stockholm..

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev