Ja! Ja! Ja! Nu äntligen har Stellest kommit till Sverige, glaset som bromsar utvecklingen av närsynthet hos barn och ungdomar med i genomsnitt 67%*. Det är glädjande fina resultat som detta glas presterar. Lätta att vänja sig vid och efter en vecka är 100% av testpersonerna nöjda med sitt glas som både skärper synen och behandlar synfelet. Vi har redan börjat tillpassa glaset och leverera glasögon med Stellest-glas.

Bromsa närsynthetsutveckling med glasögon

Vi är fantastiskt glada över att kunna erbjuda Essilors Stellest-glas till de barn och ungdomar som är närsynta. Glaset bromsar utvecklingen av närsynthet med hela 67% (1) i genomsnitt jämfört med vanliga glas. Det ökar chansen att barnets öga håller sig friskt med bra syn längre upp i åldern.

essilor-stellest-myopikontroll-bromsa

City Optik tillpassar Stellest myopibromsande glas för barn

Vi har gått utbildningen och är certifierade för att kunna slipa in Stellest-glas, det absolut bästa glaset för närsynta barn och ungdomar. Essilor hat forskat i många år för att få fram glaset och det är en tekniskt mycket avancerad produkt.

Glaset funkar som ett helt vanligt korrektionsglas, men samtidigt som det gör att barnet ser bra gör det också att utvecklingen av närsyntheten bromsas upp. Glaset består av en unik konstellation slipade mikrolinser som skapar en signalvolym till ögat som styr ögontillväxten. Denna signal gör det möjligt att sakta ner ögats längdtillväxt och därmed utvecklingen av närsynthet.

Läs mer om myopi och varför det är bra att minska närsyntheten. Vi beskriver de olika alternativen som finns för barn och ungdomar med myopi. Du kommer till den informativa sidan genom att klicka på kanppen nedan.

Gällande budskapet "Glaset bromsar närsynthetsutvecklingen med hela 67% (1) i genomsnitt jämfört med vanliga glas." baseras det på följande studie:
(1) Jämfört med enkelslipade glas om de används 12 timmar om dagen. Resultat av en tvåårig prospektiv, kontrollerad, slumpmässig, dubbelmaskerad klinisk prövning av 54 myopiska barn som använde Stellest™-glas jämfört med 50 myopiska barn som använde enkelslipade glas. Eff ektresultat baserade på 32 barn som uppgav att de använt Stellest™-glas minst 12 timmar per dag varje dag. Bao J. et al. (2021). Myopia control with spectacle lenses with aspherical lenslets: a 2-year randomised clinical trial. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci.; 62(8):2888.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev