WHO har utnämnt 8 oktober till World Sight Day där vikten av ögonhälsa uppmärksammas för att minska synnedsättning bland människor världen över. Enligt Världshälsoorganisationen WHO har minst 2,2 miljarder människor i världen en synnedsättning eller är blinda. Hälften av dessa personer har ögonsjukdomar och synfel som skulle ha gått att förebygga eller som är behandlingsbara! Den här dagen ska vi alla ta oss en funderare över hur våra ögon mår. Det allra bästa är att starta med att boka ett besök hos din optiker.

Synundersökning och ögonhälsoundersökning

Ungefär 90% av alla synnedsättningar kan behandlas eller bromsas om de upptäcks tidigt. En synundersökning gör du vanligtvis för att ta fram ett recept för nya glaögon. Vad många inte tänker på är att det också är en lätt screening för att hitta eventuell ögonsjukdom. Om vi hittar något som bör kontrolleras av ögonläkare får du remiss.

För dig som är över 50 år eller har en ögonsjukdom i släkten rekommenderas en ögonhälsoundersökning. Det är en synundersökning som kompletteras med mer omfattande mätningar samt ögonbottenfoto och synfältsundersökning. Resultaten av mätningarna skickas vid en ögonhäälsoundersökning till en ögonläkare som bedömer status på dina ögon. Svar kommer inom en vecka.

Har din syn förändrats - vänta inte med att komma till oss. Optiker är alltid första instansen när det gäller din syn.

Ögonhälsoundersökning i samarbete med ögonläkare

Vi är anslutna till EyeDiagnostics som är ett ISO 9001-certifierat system för samarbete mellan ögonläkare och optiker.

EyeDiagnostics använder moderna metoder för att hitta tidiga tecken på de sjukdomar som kan ge betydande synskador om de inte behandlas..

Hittills har EyeDiagnostics gjort över närmare 60 000 ögonhälsoundersökningar och remitterat ca 3 000 patienter till ögonsjukvård. Närmare 8 000 kunder går på regelbundna kontroller hos Eyediagnostics på grund av riskfaktorer, som ännu inte visat sig som manifest sjukdom, t ex glaukom (grön starr) hos föräldrar eller syskon.

Har du ögonsjukdom i släkten – beställ en ögonhälsoundersökning hos oss.

Ring 08-7917570 för att boka en ögonhälsoundersökning. Besöket tar en timme och kostar 990 kronor. Recept för glasögon ingår.

Covid-19 och synundersökning

Du kan vara trygg när du ska göra en synundersökning hos oss. Mellan varje besök spritas instrument noggrant och din optiker bär visir. Handskar används vid vissa moment. Munskydd används vid vissa undersökningar eller om du som besöker oss har önskemål om detta.

Tillhör du riskgrupp kan du boka tid utanför ordinarie öppettider. Ring oss för rådgivning och tidsbokning.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev