Vasuma har hittills inte visat vilken position de har inom ekologiskt glasögonskapande, men hållbarhet och CSR har dock alltid legat som grund i deras DNA. Nu kan de vara lite extra stolta och trycka mer på den sidan av deras glasögonskapande. Efter 15 års tjatande på italienska glasögonplast-tillverkaren Mazzucchelli, har de tagit fram råvara baserad på återvunnen plast. Och inte bara svart utan i två fina färgnyanser, "brown havana" och ”swedish havana” dvs. en cool blandning av gult, blått och beige.

Genom åren har vi följt Vasumas fina arbete inom glasögonmakeri och även deras stora varma engagemang för människor och miljö. Här är ett axplock:

Vasuma var bland de första i världen som började använda ekologisk acetat M49. De har gjort kollektioner till Rädda Barnen (utan vinst-syfte) och initierat projekt för flyktingar (Glasses for Refugees). Vasuma skänker årligen produkter till välgörande ändamål ex. Vision For All och Stadsmissionen. Genom åren har de startat insamlingar via Musikhjälpen och skapat online-auktioner där vinsten skänkts till olika välgörande ändamål som Rädda Östersjön och Anti-diskrimineringsbyrån.
Respect! Säger vi på City Optik. Vi säger också kom hit och kolla på nya bågarna i återvunnen plast, deras fina sol-clip-on som passar pilot och runda glasögon, och så klart deras storsäljare Snok och Eggeater.
Ps. Bågarna på bilden heter Kangaskäärme.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev