En kontaktlins som mörknar i solen? Ja! Nu äntligen finns ACUVUE® OASYS Transitions ™ i Sverige. Linserna som anpassar sig efter ljuset och mörknar gradvis. Slut med kisandet när solen lyser starkt. De har UV-skydd så klart men också förbättrad kontrast, filtrering av blått ljus och därigenom behagligare seende även inomhus. Speciellt skönt för dig som sitter mycket framför skärm och ögonen känns trötta. City Optik kan bland de första i Sverige nu leverera linserna. Beställ i webbshoppen eller i butik.

Sköna soldagar med ACUVUE® OASYS Transitions ™

ACUVUE® OASYS Transitions ™ är en helt ny kontaktlins från Johnson & Johnson. Precis som fotokromatiska glas fungerar i glasögon, anpassar sig de nya kontaktlinserna till förändrade ljusförhållanden. De mörknar i starkt solsken och bleknar snabbt till att bli klara inomhus. De är världens första fotokromatiska kontaktlinser och valdes ut som en av TIME Magazines 50 bästa uppfinningar 2018. De finns redan nu för beställning i Sverige men bara hos ett fåtal utvalda optiker.

Linser som mörknar i solen -hur funkar det?

Varje lins innehåller fotokroma molekyler som är mycket känsliga för UV-strålar och andra typer av starkt ljus. I normala ljusnivåer är linsen ljus och när de utsätts för starkt ljus finns det en kemisk reaktion som gör att de fotokromiska molekylerna ändras och mörknar för att absorbera upp till 70% av synligt ljus.

Det tar under en minut för linserna att mörkna och de blir ljusa igen inom 90 sekunder efter att du kommit inomhus.De ger också den högsta nivån av UV-skydd i en kontaktlins, vilket blockerar 100% UVB och över 99% av UVA-strålar.

Hur förändras ögonfärgen

Linserna har utformats specifikt för att minimera förändringar i ditt utseende, så även om du kanske märker en liten tonförändring under de ljusaste omständigheterna kommer skillnaden i ögonfärg knappt att bli synlig.

Mörka linser perfekt när du sportar

Under omständigheter där du inte kan bära solglasögon ger de här nya kontaktlinserna oöverträffat skydd och exceptionell visuell upplevelse. Bättre kontrast och total synupplevelse. Oavsett om du är en professionell idrottare eller en glad amatör, ger färgskiftande kontaktlinser förutsättning till förbättrade prestationer.

Även om dessa linser blockerar UV-strålar ersätter de inte helt dina solglasögon eftersom solglasögon skyddar hela ögat och hudområdet som omger dem, medan kontaktlinserna endast skyddar den centrala delen av ögat.

Bilder lånade från Johnson & Johnson

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev